Hoe zet ik het stuur van de Polder hoger?

Het installeren van de maximaal 3 extra spacers onder het stuur van je Polder kan een eenvoudig proces zijn als de stappen zorgvuldig volgt.

In de accessoire doos die je bij de Polder ontvangt bevinden zich de 3 extra spacers + het benodigde gereedschap.

Stap 1: Demonteer het stuur

Gebruik de torx 30 sleutel om de bout aan de bovenzijde van het stuur los te draaien. Verwijder deze samen met de top cap.
Draai vervolgens de twee boutjes aan de zijkant van de stuurpen los met de torx 25 sleutel. Deze twee boutjes hoef je er niet volledig uit te draaien.

Trek nu het stuur omhoog van de vorkbuis af, het kan helpen om hem voorzichtig wat heen en weer te bewegen. Pas op dat je de remleidingen niet beschadigd.

Stap 2: Plaats de spacers

Plaats maximaal 3 spacers extra spacers. In totaal kunnen er dus 4 spacers gemonteerd worden.
Plaats vervolgens het stuur terug.

Plaats de top cap op het stuur en draai de bout met de torx 30 sleutel weer vast.
Let er op dat je deze bout niet te hard aandraait. Deze bout zet namelijk de spanning op de lagers van het balhoofd. De juiste spanning is belangrijk voor de levensduur van de lagers.
Je wilt het strak genoeg aandraaien om speling in het balhoofdstel te verwijderen, maar niet zo strak dat je niet soepel kan sturen.

Door de linker remhendel in te knijpen en de fiets naar voor en achter te bewegen kun je voelen of er speling op de lagers zit, door het voorwiel naar links en rechts te bewegen controleer je of deze soepel draait.

Wanneer je de juiste spanning op de lagers hebt gezet kun je de twee boutjes aan de zijkant van het stuur weer vast draaien. Draai deze met maximaal 5 Nm vast.

Controleer nogmaals of je soepel kunt sturen en of er geen speling op het balhoofd zit.
Herhaal indien nodig de stappen voor het afstellen van het balhoofd.

Have a question?
Financieel / Zakelijke aanschaf
Wanneer krijg ik mijn factuur?
arrow_forward
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.