Wat kan ik doen als de remmen op de Delta niet meer goed werken?

Op onze fietsen zitten schijfremmen op oliedruk. Als ze schoon (lees: niet vet) en droog zijn werken ze ontzettend goed. Als ze vuil en/of nat worden kunnen ze een beetje piepen maar dit heeft geen grote invloed op de remkracht. Dit los je meestal op door een paar keer stevig te remmen het liefst heuvel af (als je die kan vinden). Hierdoor wordt de remschijf warm, verdampt het vocht en brand je het vuil van de remblokken. Kun je de remgreep aan het stuur (vrijwel) helemaal tot je handvat knijpen zonder dat rem voldoende aangrijpt dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn:


1. Je remschoenen zijn versleten. Dit kun je zelf bekijken, als je weet waar je op moet letten. Deze en ook vrij gemakkelijk vervangen. Hoe je dit doet lees je hier:

2. De olie in de leiding is verouderd of er zit een luchtbelletje in de leiding. Meestal is dan een volledige spoeling/ontluchting van het remsysteem nodig. Om deze reparatie uit te voeren heb je speciaal gereedschap en een beetje ervaring nodig. Hier lees je hoe je die het snelst mogelijk te pakken kan krijgen.

Have a question?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.