TEX-LOCK EN MOKUMONO: STIJLVOL OOG VOOR VEILIGHEID

Tex Lock Mate slot

E-bikes, zoals die van Mokumono, oefenen een grote aantrekkingskracht uit op het dievengilde. Vorig jaar werden er in Nederland maar liefst 90.000 e-bikes gestolen, vooral in de grote steden! Voorkomen dat je fiets gejat wordt is dus prioriteit nummer 1 voor iedere e-bike bezitter. Om die reden hebben we voor de Mokumono Polder gekozen voor het solide ART2 gekeurde Abus ringslot in combinatie met het tex-lock mate hangslot. De keus voor tex-lock is heel bewust gemaakt.


De voordelen van tex-lock

- Verschillende soorten hightech vezels hebben elk een specifieke functie.

- De buitenste laag is water- en vuilafstotend en geeft kleur aan het product.

- De volgende lagen zijn bestand tegen snijden, zagen en hoge temperaturen.

- De kern van het textieltouw is van speciaal gehard roestvrij staal.

- Het gewicht van het textielslot is een fractie van traditionele kettingsloten.


Slepen met sloten

 

Dat je de Mokumono Polder, als je er niet op fietst, altijd ergens aan vast moet zetten is een no-brainer. Maar gesleep met een kettingslot van drie kilo is geen pretje en absoluut onhandig.  Dat was precies de motivatie voor de Duitse ontwerper en fervent fietser Alexandra Baum om samen met collega-ontwerper Suse Brand een fietsslot van hightech vezels te ontwikkelen. Baum zegt hierover op de website van tex-lock: “Toen we de tex-lock lanceerden, wisten we dat we ons op volledig nieuw terrein begaven. Een fietsslot van ‘stof’ had immers nog nooit bestaan en leek in eerste instantie ondenkbaar. Maar hoogwaardige vezels hebben veel nuttige eigenschappen: ze zijn flexibel, licht en zeer robuust. Dit maakte het mogelijk om een product te ontwikkelen dat fundamenteel anders is dan fietssloten van puur staal.”


Innovatief materiaalgebruik

 

Een slim ontwerp, diepgaande kennis op het gebied van materiaalkunde en ondernemersvaardigheden, dat zijn de positieve kwalificaties die tex-lock ten deel vielen bij de introductie van het eerste tex-lock model in 2017. “Tex-lock is een nieuwkomer die de oude reuzen van de industrie overschaduwt,” concludeerde u-institut, een vooraanstaand innovatie instituut in Duitsland. Ook bij Mokumono waren we meteen enthousiast. En niet alleen vanwege de kwaliteit van dit textielslot. Net als Mokumono is tex-lock wars van tradities, slaat nieuwe wegen in en komt zo tot verrassende oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd. Het tex-lock fietsslot combineert op een unieke manier veiligheid, comfort en stijl. En niet onbelangrijk: het slot is door haar flexibiliteit makkelijk op te bergen in de space-trunk van de Mokumono Polder.


Made in Leipzig

 

Met Mokumono heeft tex-lock ook nog eens gemeen dat het Duitse bedrijf de productie volledig in eigen hand houdt. De sloten worden in Leipzig in een eigen fabriek vervaardigd en vandaaruit gedistribueerd. Regionaliteit en duurzaamheid zijn voor tex-lock belangrijke uitgangspunten en daarmee past het bedrijf perfect bij ons streven om met de Mokumono Polder een 100% Europese e-bike in de markt te zetten. Dat geldt wat ons betreft niet alleen voor de fiets zelf maar zeker ook voor alle accessoires. De innovatieve textielsloten van tex-lock passen zo beschouwd perfect bij onze fietsen.

BENIEUWD GEWORDEN NAAR MOKUMONO?

Ontdek de Mokumono Polder. Innovatieve kwaliteit, ontworpen om lang mee te gaan.

Met trots in Nederland gebouwd.